×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag: 8.30-17.00 uur
Zaterdag: 9.00-12.30 en 13.00-16.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Klantenservice » Over ons » Sponsoring

Sponsoring

Het past in de bedrijfsfilosofie van VerzekerVoordelig.nl om ook iets voor onze medemens te doen. Daarom ondersteunen wij het project van Stichting Viafrica en zijn wij sponsor van Stichting de Mantel.

Stichting Viafrica


ICT projecten in Afrika

Voor ons is het gebruik van de computer dagelijkse kost. Toegang tot internet maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een verzekering af te sluiten. Wellicht dat uw kinderen internet gebruiken om een werkstuk voor school voor te bereiden. Of wie weet mailt u regelmatig met een familielid aan de andere kant van de wereld. Informatie en Communicatie Technologie (ICT) biedt ons diverse mogelijkheden. Maar, die zijn niet voor iedereen weggelegd.


Om daar wat aan te doen is Stichting Viafrica in het leven geroepen. Een onafhankelijke stichting die zich richt op het opzetten van ICT projecten in Afrika. Voor de financiering van haar projecten is Viafrica afhankelijk van externe partners. VerzekerVoordelig.nl draagt daaraan graag een steentje bij, omdat ook wij willen werken aan een duurzame samenleving.


Stichting Viafrica

De visie die Viafrica op ontwikkelingssamenwerking heeft is dat projecten alleen dan worden uitgevoerd indien ze bestaansrecht hebben binnen de lokale context. In plaats van het simpelweg doneren van hardware vanuit Nederland laat Viafrica scholen in Afrika het initiatief nemen. Zij kunnen bij Viafrica projectvoorstellen indienen waar ICT een gedegen onderdeel van uitmaakt. Ieder voorstel wordt door de stichting kritisch bekeken en getoetst op haalbaarheid.


Stichting Viafrica heeft als doel dat een project na beëindiging van de projectperiode zelfstandig kan bestaan. Die zelfstandigheid komt tot uiting in financiële onafhankelijkheid, maar ook in kennis onafhankelijkheid en in een lokale visie voor de toekomst waardoor een project onderdeel wordt van de dagelijkse praktijk.


Scholenprogramma Classworks

Het scholenprogramma CLASSworks draait op dit moment op ruim 70 scholen in Tanzania en Kenia. Onderwijs speelt in deze landen een sleutelrol bij succesvolle Informatie en Communicatie Technologie (ICT). Computers vormen niet alleen een aanvullend middel voor onderwijs, maar helpen scholieren en studenten ook op het vergroten van de kans op het vinden van een baan.


Daarnaast dienen scholen in deze regio ook als leercentrum voor mensen van buitenaf. Viafrica ondersteunt de scholen bij het aanbieden van cursussen, het verspreiden van informatie en (in de toekomst) het verlenen van toegang tot internet. Zo reikt het effect tot ver buiten de schoolmuren.


In Nederland werkt Viafrica ook samen met scholen, onderwijsorganisaties en bedrijven die een soortgelijke missie hebben. Zij ondersteunen de stichting met advies of de financiering van een (deel)project.


Samenwerking Stichting Wilde Ganzen

Daarnaast werkt Viafrica samen met Stichting Wilde Ganzen, die over alle donaties een premie van 70% geeft. Viafrica wordt tevens ondersteund door NCDO.


Kijk voor meer informatie over Viafrica op www.viafrica.orgStichting de Mantel


Stichting de Mantel

Doelstelling

Stichting de Mantel is een christelijke stichting die zich inzet voor armen uit het verleden en het heden. De stichting probeert mensen met elkaar in contact te laten komen via bijeenkomsten, waarbij bezinning, viering en praktische zaken uit het dagelijks leven centraal staan.


Weekeinden

Zo organiseert Stichting de Mantel ieder jaar een kerstweekend, een paasweekeinde en een vakantieweekend voor de minder bedeelden uit onze samenleving. Ter illustratie: tijdens het kerstweekend werden de bezoekers in de watten gelegd door middel van een heerlijk kerstdiner, een gezichtsbehandeling plus feest make-up en een mooie kerstviering. Oftewel, een weekend gezellig samenzijn.


Statuair geen betaalde medewerkers

Stichting de Mantel werkt alleen met vrijwilligers en elk winstoogmerk wordt dan ook uitgesloten. Gelden worden gebruikt om de activiteiten mee te financiëren. De stichting streeft ernaar om laagdrempelig te blijven, zodat eenieder die de stichting nodig heeft binnen kan stappen.


Kijk voor meer informatie over Stichting de Mantel op www.demantel.nl