×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag: 8.30-17.00 uur
Zaterdag: 9.00-12.30 en 13.00-16.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Verzekeringen » Zorg & Inkomen » Overlijdensrisico­verzekering

Overlijdensrisicoverzekering

 • Verpanding aan elke hypotheekverstrekker in Nederland mogelijk.

 • Lage bemiddelinsgkosten van slechts €155,-.

 • Volledig onafhankelijke vergelijking van 18 aanbieders

Wat is een overlijdensrisicoverzekering

Als een verzekerde komt te overlijden binnen de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering wordt een vooraf afgesproken bedrag uitgekeerd door de overlijdensrisicoverzekering. Dit bedrag wordt uitgekeerd aan de begunstigde, de persoon die is aangewezen op de polis. Er is ook de mogelijkheid om meerdere begunstigden aan te wijzen op de verzekering. Door VerzekerVoordelig.nl worden drie verschillende soorten overlijdensrisicoverzekeringen aangeboden: een gelijkblijvende, een annuïtair dalende en een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering.

Op onze website kun je gemakkelijk online overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken. De informatie op onze website en de online vergelijkingsmodule maken het zelf kiezen van de beste overlijdensrisicoverzekering voor jouw situatie gemakkelijk. Ook verzeker je jezelf van een lage premie omdat je een vergelijking maakt tussen meerdere aanbieders. Als er toch nog vragen zijn, staat onze klantenservice voor je klaar.

Dekkingen overlijdensrisicoverzekering

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Gedurende de hele looptijd blijven het verzekerde bedrag en de premie gelijk. Wij raden de gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering vooral aan voor mensen met een koopwoning of een krediet.

Meer over gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering

Het verzekerd kapitaal daalt bij de linear dalende overlijdensrisicoverzekering ieder jaar met een vast bedrag. Het verzekerd bedrag zal uiteindelijk precies op nul euro uitkomen. Meestal zijn de laatste jaren premievrij. 

Meer over lineair dalende overlijdensrisicoverzekering

Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering

Afhankelijk van het door u gekozen annuïteitspercentage daalt ieder jaar het bedrag dat je verzekert. Het annuïteitspercentage ligt vaak tussen de twee en acht procent. De laatste jaren zijn meestal premievrij.

 

Meer over annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering

VerzekerVoordelig.nl wordt beoordeeld met een 8,6!

Uitstekend

Goed en snel

Van der vis

Digitale Polismap

Beheer uw verzekeringen in de app of op de computer


Lees meer

 • Arag.png
 • allianz.png
 • asr.png
 • averoAchmea.png
 • bovemij.png
 • das.png
 • deltalloyd.png
 • europeesche.png
 • generali.png
 • london.png
 • nn.png
 • reaal.png
 • unigarant.png
Keurmerk overlijdensrisicoverzekering

Dekkingen grafiek overlijdensrisicoverzekering

Als een verzekerde komt te overlijden binnen de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering wordt een vooraf afgesproken bedrag uitgekeerd door de overlijdensrisicoverzekering.Als een verzekerde komt te overlijden binnen de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering wordt een vooraf afgesproken bedrag uitgekeerd door de overlijdensrisicoverzekering. Door VerzekerVoordelig.nl worden drie verschillende soorten overlijdensrisicoverzekeringen aangeboden: een gelijkblijvende, een annuïtair dalende lineair dalende overlijdensrisicoverzekering. 

Op onderstaande grafiek kun je zien hoe de dekking van onze overlijdensrisicoverzekeringen verlopen. 

Voordelen overlijdensrisicoverzekering

Vergelijk 17 aanbieders

Op VerzekerVoordelig.nl kun je 17 aanbieders vergelijken voor jouw overlijdensrisicoverzekering. Zo ben je ervan verzekerd dat je altijd een verzekering hebt met een scherpe premie. 

Online offerte

Je kunt bij ons online jouw premie berekenen. Je kunt vrijblijvend een offerte geheel vrijblijvend aanvragen. Je hoeft enkel een paar gegevens in te vullen om deze offerte te ontvangen. 

30 dagen bedenktijd

Niet goed, geld terug. Tot 30 dagen na afgifte van de polis van jouw autoverzekering is het mogelijk om de verzekering per ingangsdatum gratis te annuleren. Impuls aankopen zijn niet nodig. Voor ons is het belangrijk dat elke klant die een autoverzekering bij ons afsluit tevreden is, en dit in de toekomst blijft. 

Verzekering op maat

Je bepaalt zelf de dekking en de hoogte van het verzekerd bedrag bij de overlijdensrisicoverzekering. Je heeft de keuze uit een gelijkblijvende, annuïtair dalende of lineair dalende dekking.

Eén of twee verzekerden

Nadat je besluit een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, kun je deze afsluiten op jouw eigen leven of op het leven van jouw partner. Ook kun je een verzekering afsluiten op twee levens. Je kunt dit naar eigen keuze afsluiten. 

Veilig Verzekeren

Door VerzekerVoordelig.nl wordt gebruik gemaakt van SSL. SSL is een betrouwbare en veilige gebruikersomgeving. Jouw vertrouweijke gegevens zijn hierdoor beveiligd. Jouw privacy is gewaarborgd, omdat wij de regels van het College Bescherming Persoonsgegevens onderschrijven.

Onderzoek naar uw gezondheid

Hoe hoger het bedrag is dat je wilt verzekeren, hoe meer risico de verzekeraar zal lopen en hoe uitgebreider het onderzoek naar jouw gezondheid zal zijn.

Gezondheidsverklaring

Wanneer je een overlijdensrisicoverzekering afsluit wordt je gevraagd om een digitale gezondheidsverklaring in te vullen. Je wordt geacht deze verklaring met een aantal vragen over jouw gezondheid naar waarheid in te vullen.  wordt geacht met deze verklaring een aantal vragen over uw gezondheid naar waarheid te beantwoorden.

Informatie bij uw behandelend arts

Jouw toestemming kan gevraagd worden om bij de behandelend arts meer informatie op te vragen. 

Keuring door een internist

Als de verzekering een hoog verzekerd bedrag betreft, kan de verzekeringsmaatschappij van jou vragen dat je door een internist gekeurd wordt. Wanneer je bent goedgekeurd, kan de overlijdensrisicoverzekering worden afgesloten.