×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag: 8.30-17.00 uur
Zaterdag: 9.00-12.30 en 13.00-16.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Verzekeringen » Huis & Recht » Woonhuisverzekering » Beveiligingstips

Beveiligingstips woonhuisverzekering

Beveiliging

Je kunt jouw inboedel en woning op verschillende manieren goed beveiligen. Naast de verkleining van de kans op diefstal, ontvang je tevens bij een goed beveiligde woning na goedkeuring van de politie een certificaat, het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Met dit certificaat heb je recht op maar liefst 10% korting op jouw inboedelverzekering! Er wordt ongeveerd 450 000 keer per jaar ingebroken in Nederland. Het maakt voor een inbreker niet uit of je wel of niet thuis bent. Het is altijd belangrijk om je huis goed op slot te doen en extra te beveliging. Het is dus ook belangrijk jouw huis te beveiligen als je zelf thuis bent, bijvoorbeeld wanneer je slaapt. Hierbij valt op dat ongeveer 70% van de mensen die een inbraak hebben meegemaakt pas na de braak een beveiligingssysteem aanschaffen.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Uit onderzoek blijkt dat goed beveiligde huizen een kleinere kans hebben op inbraak. Door verzekeringsmaatschappijen wordt het hebben van een goede beveiliging gestimuleerd, bijvoorbeeld door een extra korting uit te keren als uw huis aan bepaalde beveiligingsvoorwaarden voldoet. Hiervan een voorbeeld is het politiekeurmerk Veilig Wonen. De politie geeft dit keurmerk uit als jouw woning aan bepaalde veiligheidseisen voldoet. De keuring kun je aanvragen bij de politie in de gemeente. Het keurmerk ontvang je in de vorm van een certificaat, nadat jouw woning is goedgekeurd. Met dit certificaat heb je bij de inboedelverzekering van VerzekerVoordelig.nl recht op 10%. Dit certificaat blijft 5 jaar geldig. Hierna moet je weer een nieuwe regelen.  

Dit certificaat geeft u bij de inboedelverzekering van VerzekerVoordelig.nl 10% korting. Het certificaat blijft in totaal vijf jaar geldig, daarna moet je een nieuwe keuring regelen.

Hoe komt u in aanmerking?

 • Je kunt een PKW goedgekeurd bedrijf inhuren om jouw woning te beoordelen op veiligheid en inbraakpreventie. Door hen wordt gekeken naar de zwakke plekken van jouw woning en zij bespreken met jou hoe jij de veiligheid kunt verbeteren. De PKVW goedgekeurde bedrijven in jouw regio kun je vinden op https://hetccv.nl/certificatie-inspectie/vakman/politiekeurmerk-veilig-wonen/ 

 • Het politiekeurmerk kun je aanvragen nadat de eventuele verbeteringen en eventuele alarminstallaties zijn aangebracht. De woning wordt dan gecontroleerd door een politieagent. Deze geeft jou bij goedkeuring het certificaat. 

Tips bij het beveiligen van jouw huis:

 • Deuren: maak de keus voor veiligheidssloten, de veiligheidssloten passen vaak in de bestaande slotopening. Kies ook voor deurschilden die van binnenuit vastgeschroefd worden en die in plaats van een sluitplaat een sluitkom hebben. 

 • Ramen: zorg voor afsluitbare grendels bij de ramen.

 • Plaats een Secustrip in elke kier langs de kozijnen. Hiermee voorkom je dat een dief met een breekijzer kan binnenkomen.

 • Monteer een deurspion in jouw deuren, zo kun je van te voren zien wie er voor de deur staat als er wordt aangebeld. Je kunt daarnaast een kierstandhouder (deze is sterker als een deurketting) plaatsen zodat je in sommige gevallen de deur niet helemaal open hoeft te doen.

 • Zorg voor buitenlampen met sensoren, deze gaan automatisch aan als iemand jouw pad op komt. Dieven worden doorgaans afgeschrikt door licht. 

 • Plaats extra veiligheidsscharnieren, dievenklauwen of een dievenpin op de plaats van scharnieren die van buitenaf te bereiken zijn.

 • Als je het echt goed wilt aanpakken kun je kiezen voor elektronische beveiliging. Dit is vaak de beste optie voor afgelegen liggende huizen.  Daar zijn immers geen buren die wakker worden van een geluidmakende dief als je niet thuis bent. Met een alarmsysteem ben je ervan verzekerd dat de alarmcentrale snel bericht krijgt en in actie komt. Er zijn veel soorten alarmsystemen in Nederland, vraag daarom meerdere offertes aan en laat je goed voorlichten.

Klik hier voor meer beveiligingstips

Tips om jouw inboedel te beveiligen :

 • Controleer voordat u weg gaat nog eenmaal goed alle ramen en deuren. Vergeet niet het wc-raampje te sluiten en de garage- en schuurdeur te controleren

 • Laat geen sleutels aan de binnenzijden van de sloten zitten

 • Controleer op tijd al het hang- en sluitwerk op defecten en laat het indien nodig op tijd repareren

 • Probeer zoveel mogelijk te vermijden dat mensen kunnen zien dat je weg bent. Hang bijvoorbeeld geen briefjes op en laat geen touwtjes uit de brievenbus hangen. Probeer iemand te regelen (bijvoorbeeld een buurvrouw of familielid) die zo nu en dan de zonneschermen laat zakken en de planten water geeft. Vraag meteen of deze persoon ook de brievenbus regelmatig wil legen en zorg ervoor dat de post wordt neergelegd op een van buitenaf niet zichtbare plek. Zo geef je de indruk dat er wel iemand aanwezig is in huis

 • Laat geen geld, sieraden en waardevolle papieren onbeheerd achter in jouw woning, maar berg ze op in een kluis (bijvoorbeeld bij de bank of bij een familielid) of neem het eventueel mee

 • Het is niet nodig om binnendeuren en kostbaar meubilair af te sluiten. Mocht er ingebroken worden, dan zal alles wat binnenin jouw woning is afgesloten alleen maar extra schade opleveren

 • Leg geen sleutels voor deze persoon onder de deurmat, bloempot of container maar geef deze persoon zelf een sleutel van jouw woning mee

 • Laat geen ladders, vuilcontainers en andere dingen buiten staan waar eventueel op geklommen zou kunnen worden

 • Zie je zelf iets verdachts, bijvoorbeeld bij jouw buren die op vakantie zijn? Schroom dan vooral niet om de politie te bellen, zij kunnen een kijkje voor jou nemen

Tips voor een veilige vakantie

Bij het uitkiezen van een woning maken inbrekers geen onderscheid. De gelegenheid is echter wel doorslaggevend voor een dief. De kans op herhaling is bovendien groot als er een inbraak is geweest in uw woning of in uw buurt. Bij de dief zijn de routes en trucs om binnen te komen al bekend. Ook weten ze dat kostbare apparatuur na een inbraak meestal direct wordt vervangen door nieuwe exemplaren. 80% van de Nederlanders beschermt haar woning met extra hang- en sluitwerk. De meeste dieven breken hier echter doorheen bij een inbraak. Alleen een alarmsysteem blijkt in de meeste gevallen een effectief middel te zijn om dieven af te weren. 

Het is een goed idee om de buren in te schakelen als je langere tijd weg van huis bent. Zij kunnen een oogje in het zeil houden. Bovendien kunnen zij de post uit het zicht halen, zo nu en dan de zonneschermen laten zakken en de planten water geven. Deze handelingen kunnen zorgen voor een bewoonde uitstraling van het huis. Dit kan de dieven enigzins afschrikken.